Grote Dorus

Festivals Westerkwartier op pad met Draaiorgel Dorus,langs verpleeghuizen.

 

Wij zetten onze ouderen weer in het zonnetje!

 

29 en 30 mei 2020
Veel evenementen die zorgen voor gezelligheid en verbinding zijn op dit moment net zo als zoveel zaken niet mogelijk.
Op initiatief van Chillin’Fields Zevenhuizen en het Verbindingsfestival Opende wordt daarom dit weekend een muzikale tour door het Westerkwartier gemaakt.
Samen met andere festival organisatoren hebben zij de handen ineengeslagen om een muzikaal evenement voor publiek te organiseren.
Veel mensen zijn door de Covid-19 perikelen in een lastige situatie beland met o.a. ook “schrijnende” gevolgen voor ouderen. Zij kunnen hun eigen (klein)kinderen en echtgenoten vaak niet meer ontmoeten. Er is dan ook bedacht om in het Westerkwartier een elftal tehuizen met een muzikale noot op te vrolijken met het draaiorgel ‘Grote Dorus’ en wel op vrijdag 29 en zaterdag 30 mei.
Harm Otto Tjoelker, betrokken bij de organisatie, “ Als Festival organisatoren is dit wel het minste wat we voor de samenleving kunnen doen. We hopen natuurlijk dat we langzaamaan weer terug kunnen keren naar een enigszins normale situatie waarin fysieke ontmoetingen geen obstakel meer vormen en we weer kunnen genieten van de goede dingen in het leven.
De Festival organisatoren hopen op termijn het publiek weer te kunnen ontvangen tijdens hun uitgestelde evenementen.
De organisaties die elkaar in deze samenwerking hebben gevonden zijn; Summer Strike Grijpskerk, Kanaalpop Zuidhorn, Chillin’ Fields Zevenhuizen, Flinke Pink Leek en het Verbindingsfestival Opende.
Het tourschema is niet openbaar om te voorkomen dat er teveel publiek op af komt, het is tenslotte voor de bewoners bedoeld. De organisatoren rijden wel met materialen mee, zoals dranghekken om in het geval van te grote drukte maatregelen te kunnen nemen.

 

Chillin’ Fields Nieuws